Tietoa meistä
Suomenruotsalainen Ruoka-akatemia perustettiin vuonna 2020 tavoitteena edistää Suomen ruotsinkielisen väestön ruoka- ja juomakulttuuria Suomessa, esitellä ja kertoa suomenruotsalaisesta ruokakulttuurista, sen arvoista, historiallisesta perinteestä, ruoka perinnön nykyaikaisista sovelluksista ja sen uusista perinteeseen juurtuneista innovaatioista.
Suomenruotsalainen Ruoka-akatemia haluaa nostaa esille sen aterian tekijöitä, viljelijöitä ja elintarvikkeiden tuottajia, ruokia ja aterioita jotka ovat muokanneet suomenruotsalaista identiteettiä läpi koko historian ajan, sekä kotona, julkisessa ruoanlaitossa että kaupallisessa ravintola-alalla.
Tällä tavoin Suomenruotsalainen Ruoka-akatemia haluaa olla suomen ruotsinkielisen väestön edustaja, jotta he voivat tulla tietoisiksi ja huolehtia omista kulttuuri oikeuksistaan säilyttäen ja kehittäen omaa ruokakulttuuria maamme sekä sisä- että ulkopuolella.